Wie ben ik

Wie ben ik?

Mijn naam is Ine Scheenen en ik heb 2 kinderen; een zoon en een dochter.

Mijn hart ligt bij het werken met mensen in het algemeen maar in het bijzonder bij diegenen die om wat voor reden dan ook extra zorg en ondersteuning nodig hebben.  Na jaren in de jeugdhulpverlening te hebben gewerkt heb ik in 1998 de overstap gemaakt naar de geestelijke gezondheidszorg. Daar heb ik heel veel psycho-diagnostisch onderzoek gedaan bij zowel kinderen/jeugd als ook bij volwassenen. Het onderwijs trok ook en vervolgens ben ik 2008 in het onderwijs gaan werken. Als leerkracht en als remedial teacher. In eerste instantie in het Primaire Onderwijs. Later in het Speciaal Onderwijs en ook in het Voortgezet Onderwijs. Vanuit het onderwijs heb ik de overstap gemaakt naar de ambulante thuisbegeleiding en heb ik een aantal jaren in gezinnen gewerkt waar behoefte was aan opvoedingsondersteuning. Daarnaast begeleidde ik op zichzelf wonende volwassenen met uiteenlopende hulpvragen. Vervolgens ben ik opleiding tot Praktijk Ondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg gaan volgen. Momenteel werk ik nu bij 2 huisartsen als Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg.

Naast alle opleidingen en werkervaringen ben ik in mijn leven ook de nodige obstakels tegengekomen; en ook deze ervaringen komen van pas bij het “In Perspectief” zien!

Ik ben nuchter maar ook betrokken en warm. En een zeer groot voorstander van het gebruik van het gezonde verstand. Analytisch; ik kan goed tussen de regels door “lezen” en luisteren naar wat je vertelt. Eigenzinnig en creatief in het samen met jou op zoek gaan naar andere perspectieven. Zodat jij zelf in staat bent en wordt tot het bedenken van mogelijke oplossingen.

Middels bij- en nascholing en intervisie blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in mijn vakgebied.

Als je goed luistert zie je zoveel meer!

Ine Scheenen